Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / Motor of een e-scooter?

Motor of een e-scooter?

Sharing is caring

Sommige mensen rijden motorfietsen voor hun plezier, anderen rijden voor hun werk en voor woon-werkverkeer. Wat jouw doel ook is, er zijn tal van redenen waarom je een motorfiets zou moeten kopen. Motorrijden wordt in de moderne samenleving vaak als bokszak gebruikt. Motorrijden is volgens de haters te gevaarlijk, te duur, te onaangenaam, te lawaaierig en slecht voor het milieu. De realiteit is dat motorrijden enorm verkeerd wordt begrepen. Fietsen kunnen een wereld van praktische en emotionele mogelijkheden openen.

Het is goedkoper dan autorijden

Motoren zijn goedkoper in onderhoud (deels omdat je het zelf kunt doen), onderdelen zijn makkelijker te verkrijgen en fietsen gaan over het algemeen langer mee dan auto's. Als je een auto nodig hebt, prima - koop een goedkope dagelijkse chauffeur en besteed de rest van je geld op een motorfiets. Voel je vrij om dit artikel te citeren in het volgende argument met je significante andere. Hier is een scenario: je zit in jouw auto en zit vast in bumper-aan-bumper verkeer. Je bent al te laat op je werk, en geen enkele hoeveelheid Google Maps-tovenarij zal je daar sneller brengen. Terwijl je langzaam een vulkanische woede opbouwt, ritst een motorrijder door het midden van de twee rijstroken, helemaal naar de voorkant van de rij. Als je niet weet hoe dit voelt, ga dan op zoek naar een muur en stoot je hoofd er tegenaan. Hoewel, tegen de tijd dat je een muur vindt, die motorrijder al aan zijn bureau en aan zijn tweede koffie zit. Of koop een e-scooter Dijk en Waard

Goed voor het geest en lichaam

Motorrijden is veel beter voor je gezondheid dan autorijden. Tijdens het rijden is je lichaam van nature actiever dan in een auto. Paardrijden is ook goed voor de geestelijke gezondheid - er gaat niets boven twee wielen en een open weg om de ziel te kalmeren. En de wetenschap heeft het bewezen. Motorrijden verminderde hormonale biomarkers van stress met 28% Gemiddeld genomen verhoogde 20 minuten motorrijden de hartslag van de deelnemers met 11 procent en het adrenalinegehalte met 27 procent - vergelijkbaar met lichte training. De sensorische focus was verbeterd tijdens het rijden op een motorfiets versus het besturen van een auto, een effect dat ook werd waargenomen bij ervaren mediteerders versus niet-mediteerders. Veranderingen in de hersenactiviteit van studiedeelnemers tijdens het rijden suggereerden een toename van alertheid, vergelijkbaar met het drinken van een kopje koffie. Als je nog steeds denkt dat motorrijden je geen goede training kan geven, ga dan 30 minuten rijden op een motorcrossbaan en neem contact met me op.